Samenwonen
Ga je samenwonen? Regel dan je zaken goed, want volgens de wet en de belastingdienst zijn jullie nog geen officiële partners.
Samenwonen zonder iets te regelen? Het klinkt misschien eenvoudig, maar volgens de wet en de belastingdienst zijn jullie dan nog geen officiële partners. Dit betekent dat je niet automatisch fiscaal partner bent voor de inkomstenbelasting en geen aanspraak maakt op partnerpensioen. Om dit te regelen, is een notariële samenlevingsovereenkomst nodig.
Met een notariële samenlevingsovereenkomst kun je belangrijke zaken vastleggen. Zo kun je bepalen dat gemeenschappelijke bezittingen bij overlijden naar de langstlevende partner gaan. Let wel, zonder een testament ben je geen erfgenaam van elkaar. Het is dus verstandig om ook een testament op te stellen als je elkaar wilt beschermen bij overlijden. Daarnaast kun je afspraken maken over de financiële verhoudingen, bijvoorbeeld over hoe jullie de kosten van het huishouden verdelen. Investeer je méér eigen geld dan je partner in jullie huis? Dan helpen wij je graag om dit goed vast te leggen, zodat hier later geen misverstand over kan ontstaan.
Wil je zekerheid en duidelijke afspraken in je relatie? Overweeg dan een samenlevingsovereenkomst en eventueel een testament. Zo voorkom je vervelende verrassingen en weet je zeker dat alles goed geregeld is.
Onze werkwijze in vier stappen
Ervaringen van klanten
Veelgestelde vragen
Wat is een levenstestament en waarom heb ik het nodig?
Een levenstestament is een notariële akte waarin je regelt wie je belangen behartigt als je dit zelf niet meer kunt. Het biedt zekerheid bij ziekte of ongeval en voorkomt problemen met bankvolmachten bij wilsonbekwaamheid. We helpen je graag om dit op te stellen.